Team Driven by Passion

 

Team 3

 

 

 

MandyMulder2013_200Mandy Mulder

Stuurvrouw

27 jaar

Kernkwaliteiten: vastberaden, gefocust

 

Sinds 2005 ben ik fulltime Olympisch zeiler. Inmiddels heb ik al in zeven verschillende klassen wedstrijd gevaren. Hoogtepunten tot nu toe zijn de zilveren medaille in de Yngling op de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en de Europese titel samen met Coen in de Nacra 17 in 2013. Van Yngling, een zware langzame kielboot, naar de Nacra 17 is een enorme sprong geweest. De Nacra 17 is een hele dynamische snelle boot, met gebogen zwaarden zodat we uit het water gelift worden.

Ik vind het heerlijk om buiten actief te zijn. Ik houd van de natuur, met name als er bergen en water zijn. Mountainbiken en wandelen/ klimmen in de bergen zijn dan ook naast zeilen grote passies. De combinatie water en bergen kom je in Nederland niet tegen, maar gelukkig kom ik vaak op hele mooie plekken over de hele wereld. Het nadeel hiervan is dat je veel van huis bent en dan vrienden en familie moet missen.

Naast het zeilen heb ik de studie psychologie gedaan. Nadat ik mijn eigen sportieve dromen heb mogen vervullen wil ik graag andere sporters op mentaal vlak helpen om hun dromen te verwezenlijken!

 

 

 

 

Coen_200Coen de Koning

Bemanning

31 jaar

Kernkwaliteiten: nauwkeurig, bedachtzaam

 

Complexiteit en het voortdurend streven naar progressie, kwaliteit en dus resultaat. Dat is wat topsport voor mij is. Ik ben opgeleid tot Docent LO omdat ik zeilcoach wilde worden maar sport is het enige wat me echt heeft gegrepen. Als ik sport vergelijk met het onderwijs of met het bedrijfsleven dan zie ik als grote verschil dat er in topsport meer mogelijkheden zijn. Het gaat immers niet om kwantiteit maar om kwaliteit. In tegenstelling tot in het onderwijs of bedrijfsleven maakt het niet uit hoe we iets doen, als het maar tot resultaat leidt. Al onze beslissingen worden gebaseerd op de vraag: “Hoe gaan we zo snel mogelijk zo goed mogelijk worden?” Ok en natuurlijk op budget..

Ik heb jaren deels als coach gewerkt en ben nu met Mandy weer full time sporter. In beide rollen word ik gedreven door passie. Zekerheid is er nooit maar we hebben de ervaring en het potentieel om een medaille te winnen!

Hoogtepunten in mijn zeil carrière tot nu toe zijn: Europees kampioen Nacra 17 met Mandy in 2013 en Wereldkampioen Formule 18 in 2008 en 2009.